Prvi korak, da nekam pridemo je odločitev, da ne bomo ostali tam kjer smo.

Že lep čas sem premišljeval in se pripravljal na leto 2019, še preden smo dejansko skočili v novo leto in sedaj kar ne morem verjeti, da je že tukaj.

Čeprav je bilo preteklo leto čudovito, vem da je to leto, res moje leto. Zakaj, še sam točno ne vem, a čutim, da bo tako!

Bo pa to leto pomembo tudi za ostali svet, kot skupinsko zavest. Napoveduje se namreč precej divja vožnja, zato je nujno, da se končno prebudimo in vsak trenutek iščemo ravnovesje, kjer bomo začutili notranji mir.

Baje bo drugo leto v primerjavi z letošnjim, prav dolgočasno. To pomeni, da je res nujno, da sproti odstranjujemo »nesnago«, ki nas omejuje in preprečuje, da smo lahko najboljša verzija sebe.

Iz tega razloga sem se v lanskem letu tudi vrnil na mojo staro, novo pot ter namenjam več pozornosti osebni transformaciji.

Leto 2019 bo verjetno najpomembnejše leto našega časa. Kot sem omenil, bo leto velikih sprememb in transformacije na vseh področjih našega življenja, prav tako pa bo na plano prišlo ogromno stvari, ki se že lep čas dogajajo po Svetu, a zanje sploh nismo vedeli, saj jim nismo posvečali posebne pozornosti.

Sedaj to več ne bo mogoče!

Nekatere novice bodo v naša življenja prinesla še več panike in stresa, kot v preteklih letih, a le če si bomo to dovolili. To namreč ne velja za ljudi, ki smo že prebujeni in živimo zavestno ter smo popolnoma prizemljeni – se zavedamo samega sebe in smo našli svoj notranji mir.

Vse spremembe so načeloma dobre in se morajo zgoditi, če si želimo pozitivno spremembo. In to leto bo prineslo kar precej nepričakovanih obratov za marsikoga.

Samo nekaj dogodkov, ki bodo igrali ključno vlogo v letošnjem letu … Brexit, Trump, svetovno gospodarstvo, tehnologija, vesolje, protesti, klimatske spremembe in posledice, …

Potrebno se je zavedati, da pozitivna sprememba pride samo tako, da se najprej zrušijo stara in omejena prepričanja in dogodki, ki so nas leta in leta držali priklenjene.

Počutili smo se nemočni in marsikdo je v življenju ravno zaradi tega, obupal. Sedaj pa se dogaja nekaj neverjetnega. Po celem svetu ljudje pridobivajo moč in organizacije izgubljajo tla pod nogami. Kako daleč se bo vse skupaj premaknilo, težko rečem, vem pa, da je sprememba neizogibna in smo na vrhuncu dogajanja.

Če se ozrete samo za nekaj let nazaj, je precej očitno, da se je vsako leto napetost samo stopnjevala in morda je letos res idealen čas, da vse skupaj razpade. Ne skrbite, ne bo šlo tako daleč, da bi prišlo do svetovne vojne.

Naša zavest je na srečo napredovala vsaj toliko, da si tega nihče več ne želi, vsaj ne v takšni razsežnosti, kot jo poznamo iz preteklosti.

Je pa potrebno stopiti iz cone udobja ter več časa posvetiti sebi in se prizemljiti do te mere, da nas takšne in drugačne situacije ne spravijo v obup in v nas povzročijo strah. Postati moramo bolj zavestna oseba in prisluhniti sebi in ne medijem, ki nas iz dneva v dan posiljujejo z negativnimi novicami.

2019 – Skrajni čas, da začnemo skrbeti za naše okolje


Dobro je, da se jih zavedamo, a se čustveno vanje raje ne vpletajmo. Pomembno je prepoznati, kaj je res in kaj drugi želijo, da mislimo da je res.

Iz tega razloga vas povabim, da pogledate izven omejenih okvirjev v kolikor še niste in vzamete v roke kakšno dobro knjigo osebne rasti, pogledate kakšne navdihujoč video ali pa se udeležite seminarjev osebne rasti.

Vse to so orodja, ki vam pomagajo, da izrazite samega sebe in zaživite življenje takšno, kot ste si ga želeli, ne glede na pretekle in prihajajoče dogodke, ki so se ali pa se še bodo zgodili.

V zadnjem času tudi sam sprejemam odločitve, ki bodo vplivale, da bom imel več prostega časa in se bom lahko v večji meri posvetil sebi in tistim, ki bodo pomoč potrebovali. Je pa danes tok življenja vedno hitrejši, zato moramo postati pravi mojstri svojega časa in iz vsakega trenutka narediti čim več.

Čeprav ni in tudi ne bo vedno enostavno, sem vesel in se veselim sprememb, ki prihajajo. Da živimo v tem času, pomeni da smo nanje pripravljeni in da imamo neizmerno čast, saj tako velikih sprememb ni doživel še nihče in jih tudi nihče več ne bo.

Moja želja za vse nas:

John Lennon – Imagine

Dejansko pripravljamo teren za naslednje generacije, zato bodite srečni, da ste tukaj, ZDAJ, v tem trenutku! Vse je točno tako kot mora biti.

Namaste!

Pin It on Pinterest

Share This