Sem eden izmed oseb, ki ima zelo drugačen pogled na svet! Pravzaprav sem o tem prepričan, saj je ogromno stvari, ki jih počnem precej drugače od večine ljudi. Včasih sem takšne in drugačne stvari delal precej skrivnostno. Enostavno nisem želel, da me imajo ljudje za čudaka, danes pa lahko ponosno rečem, da vem, da sem in sem na to ponosen. Pravzaprav si sploh ne znam predstavljati, da bi živel povprečno življenje.

 

Že kot najstnik, sem bil precej drugačen. Danes pa je moj moto, da če nisem drugačen, nisem unikaten in to bi bilo precej žalostno.

 

Le kako dolgočasno bi bilo življenje, če bi živel »normalno« življenje? Verjetno precej monotono in suhoparno. V resnici še nisem bil nikoli tako srečen, kot sem v tem obdobju življenja …

 

Glede na to, da sem še vedno samski, je verjetno že to prvi znak za večino ljudi, da nisem normalen. Seveda ima na to vsak svoj pogled, vendar glede na življenje, ki ga živim, se res nimam kaj pritoževati.

 

To še ne pomeni, da si želim ostati sam celo življenje, zagotovo pa ne bom odstopal od tega, da bi imel punco samo zato, da lahko rečem, da sem v razmerju. Sam gledam na razmerja ponovno na čisto drugačen in unikaten način. V resnici je to precej težko opisati, vendar bi rekel, da ko nekoga sprejmeš v svoje življenje, ga sprejmeš brezpogojno! Dopuščaš mu lastno svobodo in se nanj ne prisesaš kot pijavka. Tega se zavedam, ker sem tudi sam tak. Kljub temu pa še vedno živita skupaj kot celota. Bistvo je, da vse kar govorimo in mislimo, podpiramo še z dejanji. Ne samo v času zaljubljenosti, ampak skozi celotno življenje. Kaj več bom morda opisal v enem izmed naslednjih blogov.

 

Živeti v danem trenutku, je ključ do lastne sreče.

 

Nekoč sem vsako stvar precej analiziral. Zakaj se mi je zgodilo to, zakaj to in kaj bi bilo, če bi bilo drugače. Nekega dne, pa je preprosto kliknilo. Vse, kar se zgodi, se zgodi z razlogom in ko se zgodi, je v bistvu že prepozno, da bi lahko karkoli spremenili. Zato je edina pot, da sprejmemo situacije takšne, kakršne so. Ko ugotovimo, da se stvari dogajajo in da nanje nimamo vedno vpliva, postane življenje precej preprostejše.

 

Ali veste, da smo ljudje na Zemlji edina bitja, ki se ukvarjamo s preteklostjo ali s prihodnostjo?

 

Ravno zato imamo toliko težav. Ker težko sprejmemo sedanjost in preveč časa namenjamo situacijam, ki so se že ali se bodo zgodile. Dejstvo je, da situacij, ki smo jih že doživeli, ne moremo več spremeniti. Zato prej ko jih sprejmete, lažje vam bo.

 

Podobna zgodba je, če se osredotočamo na prihodnost ali na sedanjost. Preprosto moramo zaupati Vesolju, da se bo vse zgodilo točno tako, kot se mora.

 

Ko se ponoči vozimo z avtom iz točke A do točke B, prav tako ne vidimo končne destinacije. Preprosto verjamemo in zaupamo, da bomo prej ko slej prispeli do cilja. Zakaj potem tako težko dopustimo, da se stvari enostavno zgodijo kot se morajo?

 

Počnite stvari, ki vas veselijo in zabavajo!

 

Veliko ljudi verjame, da je za uspeh potrebno garati. Načeloma to ne drži, je pa naše močno prepričanje, da je temu res tako. Tako nas učijo že stoletja oz. verjetno kar tisočletja. Največja “neumnost” pa je, da takšnim ljudem postavljamo celo kipe in spomenike. Se pravi, bolj ko so trpeli, večji frajerji so!

 

Če nekaj počnemo iz strasti in navdušenja, pa to zagotovo ne drži. Vsak izmed nas ima hobije, stvari, ki jih v življenju radi počnemo, a le redki si upajo hobije spremeniti še v posel.

 

Sam sem že celo življenje v tekstilni stroki. Se pravi, s tem kar počnem sedaj, nima prav nobene povezave, a kljub temu je moja strast in hobi. Od srednje šole pa vse do danes sem prebral na desetine knjig, preposlušal na stotine ur audio in video progamov, danes pa se vedno več udeležujem raznih seminarjev in delavnic. V živo ali preko spleta. To je nekaj, kar resnično rad počnem in si sploh ne znam predstavljati, da bi počel drugače.

Iz tega razloga se ukvarjam kar z petimi različnimi dejavnostmi, s katerimi si služim kruh in tako nisem odvisen samo od enega vira prihodka.

 

Z družinskim podjetjem, kjer že več kot 30 let izdelujemo delovna oblačila. Že kot otrok, me je zanimala ustvarjalnost, zato se sam ukvarjam še s strojnim vezenjem. Ker rad potujem, sodelujem kot zunanji sodelavec še z enim podjetjem iz primorske. Kot sem že omenil, je osebna in duhovna rast moj način življenja, zato je to nekaj s čimer dnevno rastem. Torej zakaj ne bi na ta način še nekaj zaslužil in hkrati pomagal tistim, ki sami težko najdejo pot in iščejo podporo tretje osebe. Ker je poleg duhovne rasti, ključno tudi fizično počutje, da sem zdrav, sem se povezal še s podjetjem, ki zagotavljajo kvalitetne naravne produkte. Niso testirani na živalih in nas ne naredijo še bolj bolne. Na žalost je danes na trgu vse preveč produktov, kjer podjetja gledajo samo na dobiček in premalo na dobrobit nas samih. Na takšen način lahko še dodatno nekaj zaslužimo in sami izbiramo s kom in kako dolgo bomo delali posel. Hkrati pa se lahko družim še z ljudmi, ki imajo podobno vizijo. Zame osebno, popolna kombinacija.

 

Sam si enostavno ne znam prestavljati, da bi v življenju počel samo eno stvar, saj bi se mi prej ko slej »zmešalo«. Ne vem kako dolgo bo to trajalo, prav tako ne vem kako bo čez leto dni, ampak bistvo je, da živim življenje takšno, kakršnega si želim! Brez obžalovanja, da lahko potujem in da imam možnost, da ga kadarkoli spremenim, če si to tudi zaželim.

 

Zato ne si ne komplicirajte življenja, bolj, kot je to potrebno. Marsikaj je lahko še slabše, lahko pa je tudi veliko boljše. Zato če ste PRIPRAVLJENI NA SPREMEMBO, ne odlašajte, ampak nekaj za to tudi naredite. Potreben je le majhen korak, da se premaknite iz cone udobja in pa, NE IŠČITE izgovorov, da vam ni potrebno narediti ničesar, saj boste v tem primeru še naprej ostali tam, kjer ste sedaj.

Verjamem, da je veliko ljudi, ki vas živi točno to, kar ste si želeli, obstaja pa tudi velik odstotek ljudi, ki tega ne živijo. Naj ne bo razlog, da ne živite svojih sanj zato, ker si nekaj niste upali storiti.

 

Ko po klancu navzdol spustite žogo, nima ne hitrosti, niti zagona. Šele po nekaj trenutkih, žoga pridobi hitrost, ki je skoraj ni mogoče ustaviti in podobno je z nami. Na začetku gre vse skupaj počasi, potem pa enostavno steče in marsikdo reče: »Zakaj tega nisem storil-a že prej!«

 

Zavedam se, da obstaja veliko ljudi, ki namesto da bi živeli svoje življenje, raje opazujejo in obsojajo vas, ampak to vas bodo tako ali tako v vsakem primeru. Če živite svoje sanje ali ne. Zato naredite korak naprej ter se osvobodite sten okoli vas. Če ne veste kako, MI PIŠITE! Z veseljem vam pomagam! Zakaj? Zato ker več ljudi, ki vas živi svoje sanje in svojo strast, istočasno pomagate meni, da živim v boljši in lepši Sloveniji! 🙂 Je potrebno dodati še kaj?

Pin It on Pinterest

Share This