Če ste že zasledili mojo zgodbo iz mladosti, potem veste, da sem kot najstnik bil precej nesrečen fant. Do 17 leta sem večino časa počel stvari, ki so ugajale drugim, svoje pa v večji meri ignoriral. Zato močno upam, da je danes za najstnike že kaj drugače …

Sam verjamem, da imam staro dušo. Ali pa vsaj zelo vztrajno, da me je vodila tako daleč, da sem ji prej ko slej bil pripravljen prisluhniti in iz sebe narediti kar se da, najboljšo verzijo sebe.

Zaradi takšnih in drugačnih izkušenj sem prišel do življenjskih spoznanj, ki so moje življenje naredili precej pestro, drugačno in predvsem boljše!

Vsako sekundo življenja se močno zavedam, kako se ta trenutek počutim, saj sem ves čas zavestno prisoten – tukaj in zdaj!

Ne glede kaj ta trenutek počnem, sem popolnoma predam trenutku in občutkom … Naj bo to glasba, ples, prijatelji, vožnja avtomobila, itd.

Čeprav bi znalo to za marsikoga biti naporno, je v resnici nekaj najboljšega kar se mi je v življenju lahko zgodilo.

Dokler ne razrešimo z lastnimi strahovi, so nam ti ves čas za petami in udarijo takrat, ko najmanj pričakujemo.

Zaradi drugačnega dojemanja samega sebe, verjamem, da sem popolnoma sam odgovoren za svoje življenske situacije in nihče drug, kot sem verjel v preteklosti. Sreča nima s tem ničesar, ampak naša lastna usklajenost.

Zaradi globjega razumevanja sebe in drugih, preprosto ne morem kriviti tretje osebe za svoj uspeh ali neuspeh.

Verjamem, da sem popolnoma sam odgovoren za situacije v mojem življenju.

Pomembno je, da jih sprejmemo skozi sočutje, ljubezen in notranji mir.

Pomembno je, da si namenimo več časa zase, dokler ne odkrijemo, kdo dejansko smo …

Zaradi drugačnega razumevanja pa ne pomeni, da se nikoli ne počutim slabo ali neprijetno. Ravno nasprotno … Bilo je obdobje, ko sem se zaradi tega spoznanja počutil še slabše. Dejansko bi bilo lažje biti avtopilotu in jezo in negativo prenesti na nekoga drugega, a sem želel preko tega.

Ko se zaveš kako se počutiš in ugotoviš, da imaš lahko popolni nadzor čustev, želiš to še ozavestiti. Na srečo je to stanje samo prehodna faza, ki jo moramo izkusiti, dokler ne najdemo svoj notranji mir.

Po toliko letih nenehnega osebnega razvoja pa to sploh ni več vprašanje. Enostavno je to mogoče doseči –  kjerkoli in kadarkoli! Seveda se pojavijo izjeme, a v 99,5% primerih lahko sam odločam, kako se bom v vsakem trenutku počutil.

V življenju nikoli ne vidimo celotne slike a kljub temu verjamemo, da je obstaja več.

To pa prinese kar nekaj prednosti. Postaneš mirnejši, bolj prizemljen in samozavesten ter si preprosto srečen brez razloga. Ne počutiš se več ogroženega zaradi drugih, saj veš, da sam kreiraš vse, kar se dogaja okoli tebe. Mi smo tisti, ki izbiramo situacije in izkušnje in kako se bomo nanje odzvali, zato je normalno, da nato izbiramo le še najboljše.

Prav tako ne pomeni, da zaradi tega živimo omejeno oz. si ne dovolimo biti spontani. Dejansko sem postal bolj spontan kot kadarkoli prej. Preprosto se prepustim toku in dopuščam Vesolju, da mi prinese točno to, kar ta trenutek potrebujem.

Dejansko nisem še nikoli tako močno zaupal v življenje, kot v tem trenutku.

Vikend delavnica na Bledu je name pustila res močan vtis in notranjo spremembo! Včasih si kar težko predstavljam, kakšna oseba sem nekoč bil in kaj sem postal danes. Na srečo imamo sposobnost nenehnega spreminja sebe in ko spremenimo sebe, spremenimo vse! S spreminjanjem sedanjosti, istočasno vplivamo tako na prihodnost, kot tudi na preteklost.

Vse skupaj je šlo že tako daleč, da sem v podjetju, s katerim sodelujem že skoraj desetletje, dal pred nekaj meseci odpoved. Pa ne zato, ker mi delo ne bi bilo všeč. Definitivno pa so stvari, ki si jih želim spremeniti! In dokler imam preveč natrpan urnik, ne morem početi stvari, ki si jih želim početi s srcem. Predavanja, delavnice, seminarji in še veliko več!

Že nekaj časa čutim,  da je to moje poslanstvo, vsaj v tem trenutku. Zato želim več časa nameniti sebi, osebnostni in duhovni rasti in več časa preživeti z ljudmi, ki si želijo več časa preživeti z mano.

Dokončna odpoved bo zame aktivna s koncem aprila, zato bom do takrat še bolj redkobeseden. Po tem terminu pa bo zagotovo veliko več aktivnosti, ki pa naj bodo zaenkrat še majhna skrivnost, saj se ideje še razvijajo.

Dokler počnemo stvari zato, ker smo to počeli že zelo dolgo časa, (nekateri so 40 let hodili v isto službo), težko zaživimo svojo strast. In če je potrebno zato v življenju narediti večje spremembe in skočiti v neznano, pa naj bo! Biti v coni udobja itak že zelo dolgo ni moj način življenja.

Vedno bolj uživam v stvareh, za katere ne vem kako se bodo zgodile ali končale …

Enostavno vem, da se bo zgodilo točno tako, kot se mora zgoditi in to točno ob določenem času. To prepričanje pa v meni vzpodbuja neizmerno srečo in mirnost, ki je nisem občutil že zelo dolgo. Morda v prejšnjem življenju ali v življenju, ko sem baje bil menih.

Prisluhnite svojemu srcu in naredi na način, ki bo najboljši za vas!

Za konec želim samo še povedati, da naj vam bo pomembno, kako se počutite. Če sami ne boste poskrbeli za svoje počutje, tudi ostali ne bodo. Zato nikoli ne odnehajte slediti svojim sanjam in željam, saj le vi veste, kako zelo pomembno je, da jih uresničite.

Nihče vas ne more razumeti tako zelo dobro, ko se razumete vi. Še posebej, če ste si v življenju namenili dovolj časa, da ste razčistili s samim seboj. Situacij ne izsiljujte, pač pa pojdite naprej s svojim tokom in si vzemite časa, kolikor ga pač potrebujete. Nerazrešene stvari iz preteklosti nas po navadi omejujejo, da bi postali najboljša verzija sebe. Zato hitro na noge in naredite prvi korak proti spremembam. Še hvaležni si boste …

Pin It on Pinterest

Share This