Vam je že kdo rekel, da se preveč pritožujete?

Če ja, so vam to verjetno povedali z razlogom. Prvi je zagotovo ta, da jim je vaše početje postalo že pošteno nadležno. Seveda je to v večji meri njihova težava!

Ni vam potrebno opustiti pritoževanja zaradi njih, ampak zase, saj si s pritoževanjem povzročate samo še več težav in nejevolje.

Že sam zakon privlačnosti govori o tem, da tisto, čemur posvečamo pozornost, postane večje. Če ne veste o čem govorim in za zakon še niste slišali, vam toplo priporočam, da si preberete mojo knjigo »Kaj še čakate?!« kjer sem do podrobnosti razložil delovanje zakona ter si poenostavite svoje življenje.

Sam se tega nisem zavedal, dokler mi tega ni povedala moja nekdanja punca. Vse do tistega trenutka svojega pritoževanja sploh nisem zaznal, saj je bila to moja konstantna navada.

Če se stvari niso odvijale po mojih pričakovanjih, sem hitro pokazal svojo nejevoljo. Sprva sem točno to naredil tudi, ko mi je bivša punca to tudi očitala. Potem pa sem začel postajati pozoren na svoje obnašanje ter ugotovil, da moram to spremeniti! V mesecu dni sem svoje pritoževanje zmanjšal na minimum.

Seveda se še danes zgodi, da se kdaj pa kdaj pritožujem, vendar se vedno ustavim, ko se pri dejanju zalotim.

Naše odzivanje na različne situacije vplivajo na naš notranji mir. Veliko ljudi si zelo redko ali pa celo nikoli ne vzame čas, da bi se posvetil samemu sebi. Še posebej ne tisti, ki imajo prenatrpan urnik. Ampak ravno takrat je najbolj pomembno, da si vzamete čas samo zase, tudi če je to samo 15 minut dnevno. Sam že več kot 7 let vsako jutro meditiram, še preden se odpravim v dan, saj sem takrat najbolj spočit.

Meditacija umiri naše telo, um in misli.

Moramo se zavedati, da na vse stvari v življenju ne moremo vplivati, lahko pa kontroliramo naš odziv na njih. S tem bomo zagotovo zmanjšali stres za vsaj 50%.

Za vse stvari v življenju imamo izbiro, ena izmed teh izbir je, kako se bomo ob njih počutili. Bodite pozorni na negativne odzive in v vsem iščite le najboljše. Zagotovo se vam bo življenje obrnilo na bolje!

Obstaja ogromno tehnik, s katerimi lahko postanemo najboljša verzija sebe, smo srečnejši in bolj zadovoljni. Prvi korak pa bo vedno vaša želja po spremembi. Šele nato lahko nekaj spremenimo.

Nekoč sem prebral stavek, na katerega še danes velikokrat pomislim. Če ne veste, kaj spremeniti, da boste srečnejši, spremenite vse! Nekaj bo zagotovo delovalo …

Pin It on Pinterest

Share This