NESRAMNO PREBUJANJE

Če ste zasledili moje objave, potem ste verjetno že slišali za film RUDE AWAKENING (prevod: Nesramno prebujanje) …

Name je naredil močan vtis že v prvem trenutku, ko so trailer predstavili na vikend srečanju nove energije na Bledu. Čeprav takrat o filmu nisem vedel še ničesar, sem vedel da bo ta film eden najboljših filmov za osebno transformacijo. In to je bilo potrjeno tudi s strani organizatorjev na samem seminarju.

Sprehod od železniške postaje do mesteca Naarden-Vesting

SOULFOOD STUDIOS sem začel spremljati od prvega trenutka, ko sem si ogledal trailer. Kasneje pa postal celo uradni prevajalec istega trailerja.

Še zdaleč pa mi ni prišlo na misel, da bom v filmu tudi sam!

V začetku februarja so objavili, da iščejo 20 igralcev za snemanje v Naarden Vestingu na Nizozemskem, ki se nahaja v neposredni bližini Amsterdama. Ob tej novici sem enostavno začutil, da se moram prijaviti!

O tem nisem govoril z nikomer, ampak sem enostavno prisluhnil sebi.

Posnel sem kratek video in napisal nekaj o sebi. Šele ko sem bil sprejet, sem povedal svojim bližnjim in nato vsem ostalim.

Baloni pri vhodu v studio

Zanimivo je bilo to, da sem nekako vedel, da bodo v videu poklicali tudi moje ime. Zakaj? Ker sem pred tem dobil impulz da se moram prijaviti. Vse kar sem naredil je bilo popolnoma spontano in s tokom. Kasneje pa sem o tem zelo malo razmišljal, kar pomeni, da nisem deloval proti toku, kar se po navadi zgodi, ko o nečem preveč razmišljamo.

V enem dnevu zasledil vsaj 5 avtomobilov znamke TESLA

Za video sploh nisem vedel, dokler mi ni povedal dober prijatelj, saj je video bil javno objavljen na Youtube. Ko sem doumel, kaj se je dejansko zgodilo, sem bil resnično srečen. S tem so namreč potrdili moje prizadevanje, da želim iz srca pomagati vsem, ki pomoč iščejo na drugačen in unikaten način.

Naslednji dan sem rezerviral letalsko karto in kmalu za tem tudi AirBnB stanovanje. Lokacija je bila v neposredni bližini studia bogatega mesteca, kar sem ugotovil šele, ko sem prispel v Naarden-Vesting.

Vsi stroški potovanja so bili naši lastni stroški, a nepomembni glede na izkušnjo, ki smo je bili deležni.

Igralci, ki so bili sprejeti so prišli iz ZDA, Mehike, Brazilije, Kanade, Avstralije, Nizozemske, Nemčije, Luksemburga, Poljske, Litve, Italije, Avstrije in Slovenije.

Baloni in energija v studiu je bila odlična! 🙂

KAKO SE POČUTIŠ, JE POMEMBNO!

Ob prihodu na letališče Schiphol Amsterdam sem pričakal še eno osebo iz Neaplja. Čeprav se pred tem nisva osebno poznala, sem iz daljave vedel da je to on, še preden sva se imela možnost objeti. Njegova energija je že od daleč tako močno odsevala v primerjavi z ostalimi ljudimi, da ga enostavno ne bi bilo mogoče zgrešiti. In ravno to je tisto, kar naredi izkušnjo popolnoma drugačno od večine ljudi.

Skupaj sva nato z vlakom prispela v Naarden ter vsak zase odšla do svojega prenočišča. Z nahrbtnikom in dobra dva kilometra sprehoda sem zasledil ogromno lepot, ki jih ima Nizozemska. Kljub temu pa sem skozi ves teden opazil stvari, ki jih ne bi nikoli zamenjal za slovenske.

Vedno ko potujem po svetu, vidim da smo lahko res hvaležni, da živimo v prečudoviti Sloveniji. Seveda so stvari, ki bi lahko tudi pri nas bile boljše, a kot pri vseh stvareh, je tudi način življenja odsev nas samih, kako se odzivamo, reagiramo in živimo.

1. dan snemanja – Urejanje frizure pri stilistki

Ob prihodu do našega AirBnB-ja sem ugotovil, da stanovanje ni ravno v stanju, ki bi ga človek pričakoval. Največ težav smo imeli z ogrevanjem, toplo vodo in umazanijo, ki je bila prisotna v stanjovanju.

A ker sem v življenju prepotoval precej veliko sveta in tudi spal na raznih lokacijah po svetu, mi je bila najbolj pomembna čista postelja. Na srečo sem stanovanje delil še s tremi dekleti, ki so bile bolj občutljive kot jaz, zato smo tudi to uredili.

Že prej sem v blogih omenjal, da bo letošnje leto precej pestro in bomo imeli ogromno preizkušenj.

Predstavljajte si, da ste kot vitez na belem konju in nikoli ne veste, kdaj vas bo napadel zmaj. Takrat se morate odločiti kako boste nanj reagirali. Se mu boste uprli, ga napadli in ga poskusili uničiti ali pa stopili korak nazaj, umirili svoj ego in z zmajem sklenili premirje.

Odločitev je vedno vaša in zagotavljam vam, da je druga opcija vedno boljša izbira.

Snemanje je bilo šele čez nekaj dni, zato smo imeli dovolj časa, da smo se sprostili, bolje spoznali in pripravili na snemanje. Skozi celotni teden je bilo zame osebno kar nekaj situacij, ki bi se lahko končale drugače, kot so se, če ne bi bil v stanju dopuščanja. Zato je bilo na koncu vedno tako kot je moralo biti – popolno.

Že naslednjo večer smo imeli skupinsko večerjo kjer smo se spoznali in povezali. Res nimam besed, kako drugačna je takšna izkušnja, ko pridemo na kup ljudje, ki iščemo v drug drugem le najboljše in delujemo iz čiste ljubezni..

2. dan snemanja – nova lokacija, kjer smo snemali še naslednji dan

Kljub temu, da je biti ves čas v takšni energiji res nekaj izjemnega, pa po svoje predstavlja tudi izzive, ki jih izzove zmaj. Večina ljudi namreč ne opazi, ko naša energija zaniha in pade na določeno raven.

No, pri ljudeh s čisto energijo to postane dosti bolj očitno. Vsako nihanje lastne energije, začuti tudi druga oseba in kot zrcalo v njihovih očeh, vidiš sebe. Čar vsega tega pa je, da se vsi zavedamo te neusklajenosti ter hitro stopimo korak nazaj, saj se vsi zavedamo kako grozno je, ko nas nekdo ogroža z neprijetno energijo.

Celotna igralska zasedba z ekipo. V ozadju tovorno vozilo s snemalno opremo.


Te izkušnje skozi celoten teden so mi prinesle ogromno lastnega zavedanja, notranje usklajenosti, mirnosti ter ljubezni do sebe in drugih, kot še nikoli.

Brez strahu in utesnjenosti biti to kar si, je nekaj najlepšega kar lahko podariš drugi osebi. Skozi smeh, zabavo ter razigranosti, ki je bila prisotna ves čas, pa ugotoviš da so leta res samo leta. Ne glede na leta, smo se vsi počutili kot otroci – nedolžni, srečni, ljubljeni od znotraj navzven.

Zaradi dogovora med »Rude awakening« ekipo in nami, vam o samem filmu kaj več ne smem povedati. Omenim lahko le to, da bo to prvi dokumentarni film, ki bo na zabaven in humorističen način prikazano, kako doseči višje zavedanje – postati mojster svojega življenja.

Ob gledanju se boste sprostili in ugotovili, da lahko vsak izmed nas doseže stanje notranjega zavedanja, sreče ter zadovoljstva na popolnoma neagresiven in naraven način. Ne glede na leta, spol, raso, veroizpoved, smo lahko vsi v tem stanju ljubezni in sočutja do drug drugega. In to je nekaj najlepšega, kar si lahko podarimo.

Obisk Amsterdama je bila “obvezna”

Film naj bi bil uradno dokončan do konca poletja ali v začetka jeseni naslednje leto. Do takrat morajo posneti še kar nekaj materiala po Svetu, nato pa smo vsi, ki smo del filma, za nagrado vabljeni na svetovno premiero v Amsterdam. Prav tako pa smo dobili bon za 250 dolarjev za spletno trgovino nove energije kot majhno pozornost.

Na Nizozemskem ni ničesar predano naključju …

Prepričan sem, da bo pred premiero kar nekaj materiala. Obljubim pa, da bom film pripeljal tudi v Slovenske kinematografe, tako da si ga boste lahko ogledali tudi vi!

Več o filmu pa lahko najdete tukaj:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/pages/category/Movie/Rude-Awakening-Documentary-1313742038732134/

YOUTUBE:

Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=3r5LEnGr-Yg

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=wL673r4IlUs&t=

V ozadju dogajanja: https://www.youtube.com/watch?v=ox6plJmbhNI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0T5_ux91kFPAyEGRR7XbL9WHHLBqXOOtnFbsl3RWty66I4SCihjamCWHU

Pin It on Pinterest

Share This