Ste se kdaj vprašali: Počnem to, ker to dejansko želim početi ali počnem to, da zadovoljim potrebe nekoga drugega?

Ne tako dolgo nazaj sem preživel čudovito popoldne z ljudmi, ki jih imam rad in s katerimi ustvarjam še prijetnejšo prihodnost. Kot že neštetokrat, sem tudi tokrat bil edini moški v družbi, zato sem se prepustil toku in za spremembo, v večji meri samo poslušal.

Ko je tematika nanesla na medsebojno razmerje v družinah ter razmerja v partnerstvu, sem ugotovil, da dejansko nimam pojma, kaj vse se danes dogaja.

Čeprav se zavedam, da ima ogromno ljudi v razmerjih težave in izzive, sem takrat prvič zares slišal in začutil zgodbo ter čustveno nelagodje, ki ga je ta oseba izrazila. In ni bila edina. V tistem popoldnevu sem slišal zgodbe, ki so me šokirale. Še danes težko verjamem, da takšni odnosi še vedno obstajajo.

Vsakdo ima neprijetne izkušnje v razmerjih, saj nobeno razmerje ni popolno. Potrebno pa se je zavedati kje je meja in česar si kot oseba, ne smemo dopustiti. Mentalno in fizično zlorabljanje partnerja vsekakor ni dopustljivo ravnanje!

Od tistega popoldneva sem postal dosti bolj pozoren na takšne situacije, saj so me izpovedi konkretno pretresle. In odkar sem bolj pozoren, takšne situacije zlorabe zasledim vse pogosteje.

Podrobnosti zgodb ne bom izpostavljal, moram pa povedati sledeče: Nihče, pa naj bo to žival ali človek, si ne zasluži, da se z njim ravna kot z ničvrednim predmetom. Vsi smo živa bitja in vsak ima pravico, da je to, kar je, pa če nam je to všeč ali ne!

Resnično si ne znam prestavljati, da bi si dopustil, da z mano nekdo ravna tako nečloveško in ne upošteva mojih lastnih želja.

Takšne situacije samo potrjujejo, da je moja odločitev prava in da je moje poslanstvo pomagati vsem, ki iščejo pomoč in način, s katerim bodo postali najboljša verzija sebe.

Vsi si zaslužimo čisto ljubezen, brez izjem… zato si nikoli ne smemo dopustiti, da z nami ravnajo nespoštljivo, pa naj bodo to naključni ljudje ali še hujše, so to osebe, ki so nam blizu, z njimi celo živimo in smo jih nekoč imeli radi.

Eno je, če se kdaj pa kdaj sporečemo ter se za izrečeno opravičimo, nekaj čisto drugega pa je, če nas ljudje trpinčijo in od znotraj navzven umiramo, ker nas tako ali drugače zaničujejo. Tega ne sme tolerirati nihče, zato naredite vse kar je v vaši moči, da se čim prej umaknete iz tako toksičnega okolja.

Časi, ko so moški bili glavni pri hiši in odločali kaj je prav in kaj narobe so mimo, takšno razmišljanje je danes primitivno! Enakopravnost v razmerju, kjer oba partnerja izražata svoje želje in skupaj uresničujeta svoje sanje je nekaj, kar bi moralo postati samoumevno.

Prepričan sem, da je takšnih odnosov iz dneva v dan več, saj si vsi želimo, da iskreno ljubimo in smo ljubljeni.

Pin It on Pinterest

Share This