S septembrom sem uradno začel s serijo seminarjev »Živi svojo strast«, zato se mi zdi primerno, da o tem napišem tudi blog. Teh je trenutno manj, zaradi ostalih obveznosti, ki se vsako jesen nakopičijo, vendar se kot po navadi, prepuščam toku.

 

Ko živimo svojo strast, smo v stanju, ki ga težko opišem, zagotovo pa je vedno prisotna, ko smo usklajeni. Zagotovo je to eden najlepših občutkov, poleg ljubezni. Seveda, če razumemo pravo definicijo ljubezni, saj se dandanes skoraj vsi izgovarjajo, da se razna »sranja« počnejo v imenu ljubezni, kar pa ni niti blizu, kar ljubezen dejansko je.

 

Ljudje, ki potujejo in raziskujejo Svet, so zagotovo bolj strastni in srečnejši

 

Ko živimo svojo strast, smo navdušeni in po telesu občutimo nenavaden občutek – kot da smo malo zadeti! Takšno občutenje je predvsem zato, ker ga redko občutimo in nismo navajeni tako velikega pretoka čiste energije. V nas takrat kar vre in zdi se nam, da bi lahko poleteli do neba.

 

Ni nujno, da smo vedno v tem energičnem stanju. Zagotovo pa lahko rečem, da sem takrat ko imam predavanje. Ni lepšega občutka, ko delujem iz srca in postanem najboljša verzija sebe!

 

Ko delujemo iz srca, je nemogoče, da se ne bi nahajali tudi v stanju brezpogojne ljubezni.

 

Takrat smo eno s svojo notranjo energijo, ki jo lahko imenujemo karkoli. Zagotovo pa brez nje, ne moremo živeti in je v nas vedno prisotna. Le redki ji nato še prisluhnejo in z njo postanejo eno.

 

Kakorkoli … definirali smo, kaj je občutek strasti. Zdaj pa bom namenil nekaj besed, kako jo prepoznati in jo tudi živeti.

 

Skoraj prepričan sem, da bi najboljšo razlago, kaj strast je, dobili od otrok. Oni namreč vse kar počnejo, počnejo is strasti. Vsaj dokler jih mi ne prepričamo drugače.

 

Otroci vse kar počnejo, počnejo iz strasti!

 

Strast je lahko nekaj vsakdanjega in preprostega, kot je hobi, sprehod v naravi, druženje s prijatelji, partnerjem, družino ali pa naše življenjsko poslanstvo, kot je umetnost, prostovoljstvo, alpinizem, joga,… Sam verjamem, da je to način življenja, v kolikor delujemo iz srca in prisluhnemo svojim željam, ne glede ali traja le 5 minut ali celo življenje. V to spada vse, kar si v življenju želimo početi!

 

Ko prisluhnemo sebi, ob tem občutimo neizmerno srečo, veselje, radost, svobodo, …

 

Zame osebno začutim strast, ko sem vsak trenutek to, kar sem in za to sem neizmerno hvaležen, saj sem rabil ogromno let, da sem prišel do tega stanja. Da sem zadovoljen s samim seboj in da vsak trenutek življenja strmim naprej, da sem boljši, kot sem bil včeraj. Da razumem, da je življenje proces osebnega razvoja ki traja in da se ničesar ni potrebno zgoditi takoj, ampak ko bom na to pripravljen. Med tem pa uživam na poti do uspeha.

 

Kot sem omenil, ni nujno, da smo vedno v stanju strasti. Lahko začutimo le notranji mir, zadovoljstvo in še vedno sledimo svoji strasti.

 

Glasbeniki začutijo strast, ko so eno z inštrumentom

 

Čeprav ti občutki niso najvišje čustveno stanje, ki ga lahko dosežemo, je še vedno višje od večino ljudi na svetu, ki tega ne živijo. Naj poudarim, da tudi najsrečnejši ljudje niso ves čas v stanju ljubezni, radosti, itd. Zagotovo pa so dosti več, kot povprečni ljudje. Popolno razmerje, med prijetnimi in neprijetnimi občutki naj bi bilo nekje 90:10. Se pravi, da se 90% časa počutimo srečne in le 10% v nižjih vibracijah. Kontrast je namreč potreben za našo rast, da vemo kaj si želimo! A žal je to razmerje pri večini ravno obratno.

 

Da živimo svojo strast in počnemo to, kar si resnično želimo, današnji čas od nas zahteva veliko poguma in trdno odločitev, da postanemo to, kar smo – najboljša verzija sebe. Načeloma se ljudje odločajo po spremembah šele, ko jih toksičen način življenja pripelje tako daleč, da je sprememba njihovo zadnje upanje. Po navadi so razlogi razne tragedije, zdravstvene težave, težave v odnosih, itd.

 

Pa ni potrebno da je tako! Potrebno se je le odločiti, da vam je pomembno, kako se dnevno počutite in da želite biti srečnejši, kot ste se počutili včeraj.

 

Da vsak dan naredite nekaj dobrega zase in druge. Da ste se pripravljeni spremeniti! Življenje vam bo vedno pokazalo pot, kako to doseči.

 

Naše naravno stanje je, da smo srečni, da sledimo svojim občutkom, da poslušamo sebe in živimo svojo strast!

 

Nekateri začutijo strast, ko uživajo v družbi najbližjih

 

Zavestno si dovolite čustveno odpreti svetu in življenju in tako boste dobili vse, kar potrebujete. Vesolje vam vedno stoji ob strani, če verjamete, da si to zaslužite.

 

Zavedam se, da ni lahko, vendar saj veste … Kar nas ne ubije, nas naredi močnejše. Zavedam se, da je grozno, ko se odpremo ljudem, ko pokažemo svojo skrito plat v strahu, da bomo spet prizadeti, vendar tokrat ni potrebno, da je tako. Ljudje se spreminjamo in rastemo. Odprite se tistim, ki vas bodo sprejeli in na koncu boste tako ali tako ugotovili, da ste pomembni le vi in da ste vi tisti, ki se morate sprejeti in dopustiti, da živite življenje, kot si ga želite. Vedno smo mi tisti, ki se moramo odpreti svetu in spremeniti. Tako pač je! Vendar dokler tega ne vemo, krivimo druge. Ko vemo, da smo mi tisti, ki odločamo, kako bomo živeli, pa spremenimo vse!

 

Izražanje strasti skozi umetnost

 

Vsi imamo sposobnost postati karkoli. Moja največja želja in strast je, da sem srečen! Neizmerno pa uživam, ko to znanje lahko delim še z ostalimi in vem, da sem v njih/vas prebudil nekaj, kar je morda spalo mesece ali celo leta.

 

Kaj pa je pri vas tisto, kar vas naredi srečne, navdušene in prebudi vašo strast?!

Pin It on Pinterest

Share This